Erfgoedplus.be vind meer dan je zoekt

Navigation Search

Nieuwsbericht

Patro Eisden 75 jaar

Voetbalclub Koninklijke Patro Eisden Maasmechelen werd in 1942 opgenomen in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. De voetbalploeg Patro Eisden bestaat inmiddels 75 jaar. Voldoende reden voor Stichting Erfgoed Eisden en de dienst erfgoed van Maasmechelen om deze Maaslandse ploeg te herdenken.

Rond het jubileum van deze mijnploeg wordt een publicatie en tentoonstelling uitgewerkt. Kunstenaars en tentoonstellingsmakers Mark Milissen en Paul Sochacki creƫren een grootschalige tentoonstelling over de bewogen geschiedenis van de voetbalclub. De initiafnemers zijn nog actief op zoek naar unieke foto's, verhalen en artefacten. Hiervoor werd ondermeer de Facebook-groep 'Patro Eisden 75 jaar.' opgericht. Wie meer informatie heeft -of iemand op foto's herkent- kan dit delen via de Facebook-groep.

Schermfoto van de groep '75 jaar Patro Eisden' op Facebook.Crowd-sourcing via Facebook. De groep 'Patro Eisden 75 jaar' tapt in het geheugen van Eisden, Maasmechelen en fans over het gehele Maasland.

De tentoonstelling wordt geopend op 31 maart in Galerie XL van het Cultuurcentrum Maasmechelen. Materiaal voor deze datum kan nog worden opgenomen. Informatie die later wordt bezorgd, kan men nog verwerken in de publicatie.

opening tentoonstelling:
75 JAAR PATRO EISDEN
Galerij XL - Cultuurcentrum Maasmechelen
vrijdag 31 maart - 19u

Stichting Erfgoed Eisden ging eveneens van start met een eigen pagina op Facebook. Ook hier doet men een beroep op de kennis van de Maasmechelaar en de inwoners van Eisden om foto's te duiden.

>> Facebook-groep 'Patro Eisden 75 jaar.'
>> '75 jaar Patro Eisden' in Galerie XL van het Cultuurcentrum Maasmechelen
>> Facebook pagina Stichting Erfgoed Eisden

Print deze pagina