Erfgoedplus.be vind meer dan je zoekt

Navigation Search

Oproep

Vrijwilligers gezocht

In hartje Leuven, in de voormalige kapel van de Sint-Geertruiabdij, is het Scouts en Gidsen Museum gevestigd. Het museum, dat geheel gewijd is aan de nationale en internationale geschiedenis van de scoutsbeweging, beheert een van de grootste en meest belangrijke collecties, archieven en verzameling boeken op dit gebied in Europa.

Om de werking te ondersteunen is het Scouts en Gidsenmuseum op zoek naar vrijwilligers.  Zowel voor het serviceteam als voor het bestuur kan het museum extra mensen gebruiken:

  • Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en/of ben je geïnteresseerd in het museum en bepaalde presentatietechnieken, dan is het serviceteam allicht iets voor jou. Voor korte of lange periode kan je meewerken aan de verdere vernieuwing van het museum.
  • Ben je een echt scoutsfanaat, dan kan je je uiteraard ook engageren voor het bestuur. Als bestuurslid ben je betrokken bij het reilen en zeilen van het museum en sta je mee in voor het openhouden van het museum. Het museum is vanaf 15 mei tot 31 oktober elke zondag open van 14.00 tot 18.00 u.

Wat wil je doen?
Zeker tijdens de opbouw van de nieuwe exposities zijn extra helpende handen meer dan welkom. De mogelijkheden voor het vrijwilligerswerk zijn zeer divers. Misschien vind je in onderstaand lijstje wel iets waar je zin in hebt en/of handig in bent?

·         Schilderen
·         Knutselen
·         Houtbewerking
·         Journalist
·         Kuisploeg
·         Elektrieker
·         Creatieveling
·         Fotograaf
·         Andere:..............................................

Hoe vaak?
Hoe vaak je een handje wilt toe steken, kun je uiteraard zelf kiezen. Dat kan eenmalig zijn, een paar keer per jaar of je kunt worden opgenomen in de vaste ploeg. 

Voel je er iets voor om als vrijwilliger bij dit museum aan de slag te gaan, schrijf je dan nu in via: info@scoutsmuseum.be.

 

 

 

 

·    

Print deze pagina