Erfgoedplus.be vind meer dan je zoekt

Navigation Search

Nieuwsbericht

Erfgoedplus.be Contactdag / European Heritage Award

Gedeputeerde Igor Philtjens, gedeputeerde Tom Dehaene en schepen Denise Vandevoort ontvangen het erfgoedwerkveld van Limburg en Vlaams-Brabant in de voormalige persluchtcentrale van de steenkoolmijn van Zolder op dinsdag 19 december (19u).

Stad Leuven, de provincies Limburg en Vlaams-Brabant organiseren de Erfgoedplus.be Contactdag en de lokale prijsuitreikingsceremonie voor de Europese Unie Prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Awards 2017. Het netwerkmoment met prijsuitreiking gaat door in ZLDR Luchtfabriek (Heusden-Zolder). Voordien inschrijven is noodzakelijk.

Erfgoedplus.be bouwde ruim zeventien jaar lang aan het digitale erfgoedlandschap in de provincies Vlaams-Brabant en Limburg. Samen met Stad Leuven is Erfgoedplus.be er in geslaagd om ruim 520 professionele en niet-professionele erfgoedcollecties te begeleiden bij hun digitale registratie en deze informatie gezamenlijk doorzoekbaar te stellen.

Erfgoedplus.be Contactdag / European Heritage Award 2017

Met de Erfgoedplus.be Contactdag willen we 17 jaar productieve samenwerking feestelijk afsluiten. Onze partners, deelnemende collecties, hun medewerkers en talrijke vrijwilligers willen we oprecht bedanken voor hun jarenlange inzet. Erfgoedplus.be wordt vanaf 1 januari 2018 een Vlaamse bevoegdheid. Met dit netwerkmoment in ZLDR Luchtfabriek willen we een provinciale werking afronden en meteen een nieuwe vruchtbare samenwerking inhuldigen.

Beeld voor de Erfgoedplus.be Contactdag met logo's van de partners.

Dinsdag 19 december wordt bijzonder feestelijk. Eerder dit jaar ontving het PCCE met Erfgoedplus.be in het Finse Turku de Europese Unie Prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Awards 2017 in de categorie Onderwijs, opleiding en bewustmaking. De Erfgoedplus.be Contactdag wordt feestelijk afgesloten met de lokale prijsuitreikingsceremonie door Europa Nostra Belgium. Waar kunnen we dit beter vieren dan in aanwezigheid van de actieve erfgoedgemeenschap van Limburg en Vlaams-Brabant? Het is per slot van rekening de prijs van ons gezamenlijk.

>> Klik hier voor het programma en meer informatie over de locatie.

In de loop van volgende dagen worden de uitnodigingen verzonden. In deze uitnodigingen meer over het programma van de Erfgoedplus.be Contactdag.

Meer informatie
Provincie Limburg
Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed
Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt
011 23 75 75
pcce@limburg.be

ZLDR Luchtfabriek
Marktplein 5, 3550 Heusden-Zolder.
Er is ruime parkeergelegenheid ter plaatse.
De locatie ligt op wandelafstand van
station Zolder.
Bushalte ‘Zolder Mijn’ (lijnen 22, 23, 34 en 283).

Print deze pagina