Erfgoedplus.be vind meer dan je zoekt

Navigation Search

Nieuwsbericht

Erfgoedplus.be op 38ste plaats als Europeana provider

Erfgoedplus.be staat met 92.000 objecten op de 38ste plaats tussen 154 providers voor Europeana. Via de eigen website worden inmiddels 115.000 online erfgoedfiches ontsloten. Circa 23.000 beschrijvingen worden niet aan Europeana doorgegeven. Grotendeels zijn dit beschrijvingen zonder een foto of ander mediabestand. Europeana wil immers geen resultaten zonder foto-, geluids- of videobestanden aanbieden. Voorts nemen enkele collecties deel aan tijdelijke thematische inzamelprojecten zoals EuropeanaPhotography en Europeana Fashion. Deze erfgoedfiches worden gefilterd uit de export van Erfgoedplus.be.

Erfgoedplus.be is nog steeds de enige Erfgoeddatabank in Vlaanderen om rechtstreeks gegevens met Europeana uit te wisselen. Het is de enige Europese provider die hoofdzakelijk, en op systematische wijze, gegevens aanlevert uit lokale erfgoedcollecties. Erfgoedplus.be staat als 'provinciale' provider tussen (inter)nationale giganten zoals The European Library, de Deutsche Digitale Bibliothek, het Rijksmuseum en het Institut National de l'Audiovisuel.

Top 10 van Erfgoedplus.be collecties op Europeana:

Sportimonium, Zemst (15027)
Het Stadsmus, Hasselt (4951)
Jenevermuseum, Hasselt (4666)
M Leuven (4407)
Museum De Mindere, Sint-Truiden (4292)
Provinciaal Gallo-Romeins Museum, Tongeren (3965)
Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed, Hasselt (2904)
Gemeentebestuur Lanaken (2494)
Musea Maaseik (2097)
Museum van het Kamp van Beverlo (2087)

Erfgoedplus.be exporteert op maandelijkse basis gegevens naar Europeana. De positie als provider en de top van de deelnemende collecties wijzigt maandelijks op basis van nieuwe conversies en gevens die via het Erfgoedregister worden ingevoerd (o.a. collecties Gemeentebestuur Lanaken en Museum van het Kamp van Beverlo).

logo's van Europeana en Erfgoedplus.be
>> Lijst van Europeana providers
>> Erfgoedplus.be op Europeana
>> Alle online collecties integraal op Erfgoedplus.be

Print deze pagina