Erfgoedplus.be vind meer dan je zoekt

Navigation Search

Nieuwsbericht

Made in Vlaams-Brabant: een korte stand van zaken

De oproep om afbeeldingen van "zwerfgoedobjecten" door te sturen leverde uiteindelijk een rijke verscheidenheid aan afbeeldingen en achtergrondinformatie op. Van een zeldzame cacaodoos uit Vilvoorde tot een grappige kinderfiets uit Kortenberg, van zeeppoeders uit Herent tot een complete historische wasmachine uit Boutersem, om maar deze te vernoemen.

In de loop van de maand oktober zullen drie manden met streekproducten worden uitgeloot onder de inzenders van beeldmateriaal dat effectief in de collectie “Made in Vlaams-Brabant” werd opgenomen. De winnaars zullen vervolgens op de hoogte worden gebracht. De trekking zelf zal worden gefotografeerd.

De afbeeldingen van de iets meer dan 200 zwerfgoed-voorwerpen kregen een inventarisnummer waarin de letters “ZG” werden opgenomen. Deze verzameling zal in de volgende maanden verder worden uitgebreid met afbeeldingen van erfgoed voor 1980 geproduceerd in Vlaams-Brabant afkomstig van heemkringen, musea en archieven. In deze gevallen zullen de inventarisnummers de letters “EG” bevatten, om ze te onderscheiden van het zwerfgoed. Ondertussen blijft extra zwerfgoed uit bv. de collecties van Vlaams-Brabantse bedrijven of van verzamelaars uiteraard ook nog steeds welkom.

Een klein deel van het ingezonden beeldmateriaal paste niet in de collectie “Made in Vlaams-Brabant”. Nu eens ging het om afbeeldingen van voorwerpen of verpakkingen die eigenlijk niet in Vlaams-Brabant geproduceerd werden, dan weer omdat ze naar alle waarschijnlijkheid van na 1980 dateerden. Deze inzendingen zullen echter in de loop van de volgende maanden opgenomen worden in de “Virtuele Collectie Gevarieerd (Zw)erfgoed in/over Vlaams-Brabant”.

Voor meer informatie over het project contacteer benoit.vanhees@vlaamsbrabant.be.

Voorpagina zichtbaarheid: 
woensdag, oktober 4, 2017 - 12:45 to zondag, december 31, 2017 - 23:45
Print deze pagina