Erfgoedplus.be vind meer dan je zoekt

Navigation Search

Nieuwsbericht

PCCE Limburg wint ook in 2018 een EU-prijs voor cultureel erfgoed / Europa Nostra-prijs

Op 15 mei 2018 werden de winnaars bekendgemaakt van de prestigieuze internationale erfgoedprijs EU-prijs voor cultureel erfgoed / Europa Nostra-prijs. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed won de prijs in de categorie Onderwijs, opleiding en bewustmaking voor het project "Ief Postino, België en Italië verbonden door brieven". In 2017 werd het werk en de visie van het PCCE bekroond met dezelfde prijs voor de erfgoeddatabank Erfgoedplus.be (nu beheerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid).

Uit het persbericht: Ief Postino is een bewustmakingsproject over de geschiedenis van migratie in Europa, specifiek de migratie tussen Italië en de Belgische provincie Limburg. Het project gebruikte traditionele communicatiekanalen om de banden tussen de gemeenschappen in beide landen opnieuw aan te halen. Het uitgangspunt, de persoonlijke ervaringen van de migranten, is vandaag de dag nog even relevant als 70 jaar geleden.

De prijs wordt op 22 juni 2018 overhandigd tijdens de European Heritage Awards Ceremony in Berlijn, in aanwezigheid van Europees commissaris Tibor Navracsics, voorzitter van Europa Nostra Plácido Domingo en Frank-Walter Steinmeier, President van Duitsland. Tijdens de plechtigheid wordt ook de winnaar van de Publieksprijs bekend gemaakt.

Stem mee voor de Publieksprijs op http://vote.europanostra.org/. Stemmen kan tot 10 juni 2018.

Een publieksprijs voor Ief Postino zou een extra erkenning betekenen voor de jarenlange inzet van het PCCE voor het behoud van het erfgoed en de ondersteuning van de erfgoedgemeenschappen in de provincie.

Meer informatie is te vinden op volgende pagina's:

en in volgende YouTube filmpjes:

Print deze pagina