Erfgoedplus.be vind meer dan je zoekt

Navigation Search

Oproep

Uw gemeente op Erfgoedplus.be?

Doorzoek Erfgoedplus.be!
Wat kan u op Erfgoedplus.be vinden van uw dorp, stad of gemeente? Bent u overtuigd dat er meer moet zijn? Waarom niet zelf initiatief nemen om uw streek en regio aan de wereld te tonen?

Hoeveel objecten uit uw dorp of gemeente vindt u op Erfgoedplus.be? Dit kan beslist beter! Maar zonder uw inbreng lukt dit niet.

Elke vereniging of organisatie die een erfgoedcollectie bezit of beheert, kan deelnemen aan Erfgoedplus.be. Ook particulieren kunnen hun steentje bijdragen om het erfgoed uit hun gemeente en streek online op Erfgoedplus.be te krijgen.

gebruik het Erfgoedregister
Collecties zonder professionele software kunnen kosteloos gebruik maken van het Erfgoedregister. Het Erfgoedregister is een professionele webtoepassing met museale standaarden om collecties te beheren. Met deze invoermodule kunnen organisaties hun erfgoedobjecten zelf registreren en beschrijven. Erfgoedplus.be zorgt voor de nodige opleiding, ondersteuning en begeleiding.

Particulier?
Ook private verzamelingen kunnen gebruik maken van het Erfgoedregister. Het Erfgoedregister is op maat gemaakt van lokale erfgoedcollecties. Elke verzamelingen kan met het Erfgoedregister aan de slag om te registreren, de collectie te beheren en publiek te ontsluiten via de website Erfgoedplus.be.

Foto van de website Erfgoedplus.be met imkersmateriaal. Erfgoedplus.be brengt digitale erfgoedinventarissen samen en maakt ze centraal doorzoekbaar. Professionele en/of niet-professionele erfgoedcollecties? Wij vinden elke erfgoedcollectie even belangrijk.

U heeft slechts een paar objecten?
Heeft u meer dan 5 objecten (voorwerpen, foto's, documenten,...)? Neem dan contact op met een medewerker van Erfgoedplus.be.

U heeft geen verzameling maar u wil wél helpen?
Motiveer uw plaatselijke heem- en geschiedkundige kring, erfgoedcollecties en musea om deel te nemen aan Erfgoedplus.be. Waarom zou uw gemeente niet meer in beeld mogen komen? Erfgoed is van iedereen en waarom zou men erfgoedinformatie niet publiek mogen delen?

Heem- en geschiedkundige kringen - maar ook musea - zijn vaak op zoek naar nieuwe leden en vrijwillige medewerkers met een passie voor cultuur, geschiedenis en erfgoed. Ook kerkfabrieken kunnen een helpende hand gebruiken in het opstellen en onderhouden van hun religieuze inventarissen. Kan u fotograferen? Wil u beeldmateriaal en documenten inscanen? U zoekt graag informatie over een voorwerp of foto? Neem contact op met een heem- en geschiedkundige kring in uw omgeving. Woont u in een gemeente die aangesloten is bij een Erfgoedcel? Zoek hen even op en engageer u in de boeiende wereld van de erfgoedwerking.

Label voor een deelnemer van Erfgoedplus.be Label voor een partner van Erfgoedplus.be

 

 

 

 

 

 

Starten met het Erfgoedregister?
>> Neem contact op met Erfgoedplus.be.

Limburg:
>> Erfgoedcel Haspengouw
>> Erfgoedcel Mijn-Erfgoed
>> Heemkunde Limburg
>> Dienst Cultureel Erfgoed (Lanaken)
>> Erfgoedambtenaar Maasmechelen
>> Het Stadsmus (Hasselt)
>> IOED Oost-Haspengouw & Voeren

Stad Leuven
>> Erfgoedcel Leuven

Vlaams-Brabant
>> Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei

Print deze pagina