Erfgoedplus.be vind meer dan je zoekt

Navigation Search

Deelnemen

Deelnemen

Erfgoedregister
Het Erfgoedregister is een professionele webtoepassing met museale standaarden om collecties te beheren. Met deze invoermodule kunnen organisaties hun erfgoedobjecten zelf invoeren en registreren. Het is een volwaardige toepassing voor objectregistratie en collectiebeheer. Elke deelnemer krijgt zijn eigen collectie binnen het Erfgoedregister en kan op elk gegeven moment de inventaris oproepen en bewerken.

>> LOGIN ERFGOEDREGISTER

Het Erfgoedregister is op maat gemaakt van lokale erfgoedcollecties. Als online toepassing kan men overal via een internetverbinding met het Erfgoedregister aan de slag. Het is perfect mogelijk om van thuis uit in alle comfort en op eigen tempo gegevens in te voeren. Iedereen in de vereniging kan gegevens invoeren. Immers, vanuit meerdere PC’s kan men tezelfdertijd aan het Erfgoedregister werken.

Wie kan deelnemen?
Elke erfgoedcollectie in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant kan deelnemen aan Erfgoedplus.be. In specifieke omstandigheden kunnen nu ook collecties uit andere Vlaamse provincies de diensten van Erfgoedplus.be gebruiken. Erfgoedplus.be staat zowel open voor professionele musea, archieven en instellingen als voor lokale collecties en niet-professionele erfgoedbeheerders. Neem contact op met de Erfgoedplus.be partners voor deelname.

>> IK WIL DEELNEMEN

Hoe deelnemen?
Wie gebruik maakt van professionele museumsoftware (TMS, Adlib, Brocade) kan gegevens toevoegen aan de Erfgoeddatabank via een conversie. Conversies gebeuren op regelmatige tijdstippen via een XML export. Collecties zonder professionele software maken gebruik van het Erfgoedregister. Meer dan de helft van alle gegevens in de Erfgoeddatabank zijn afkomstig van lokale collecties en werden met het Erfgoedregister ingevoerd.

Content partner
Ook instellingen en organisaties met een eigen erfgoeddatabank kunnen deelnemen. Erfgoedplus.be staat steeds open voor samenwerking. Uitwisseling van informatie en koppeling van databanken is perfect mogelijk.

Deelnemen aan Europeana?
Erfgoedplus.be is sinds 2010 operationeel als content partner lokaal erfgoed voor het Europese project Europeana. Elke collectie in Erfgoedplus.be is meteen ook een deelnemer aan Europeana. Alle gegevens op de Erfgoeddatabank worden automatisch gepubliceerd op www.europeana.eu

Wie content van de eigen databank wil ontsluiten naar Europeana kan contact opnemen met Erfgoedplus.be.

Print deze pagina